domingo, 3 de febrero de 2019

X TAÇA IBÉRICA DE SLÁLOM- COVAS:2-3/02/2019

Gran festa do piragüismo esta fin de semana nas augas do río Coura. Na aldea de Covas, no lugar de Azenha de Pagade, celebrouse a X edición da Taça Ibérica de Slálom, organizada polo Club Deportivo Miño-Teixugos.Contou co a presencia da televisión galega, podedes ver o programa Padexando no seguinte link: http://www.crtvg.es/tvg/a-carta/padexando-24-4062967

Esta cita é un exemplo máis da cooperación e colaboración galego-portuguesas, pois a Taça puntúa como primeira competición da Liga Portuguesa de slálom e como segunda Copa da Liga Galega de Slálom. Ademais dos representantes galegos e portugueses, acudiron tamén deportistas do Centro de Alto Rendemento de León, un total 136 os padexeiros e padexeiras tomaron a saída na tarde do sábado nas augas do Coura. Destacar o alto nivel dos deportistas participantes nas distintas categorías, aínda que se segue botando en falta unha maior presencia feminina.

En K1 sénior o gañador foi Alejandro Drago do club catalá Baix Cinca, nesta categoría oTeixugo Emilio Rodríguez entrou en finais , rematando décimo oitavo, e Alejandro Ochoa foi vixésimo quinto. En K1 home júnior o club non levou representación, e en k1 cadete os dous representantes pasaron a finais, Alexis Segadaes acadou a medalla de bronce e Sergio Rodríguez foi quinto. En K1 infantil Adrián Lluch foi bronce e Mateo Rivas cuarto.

Na categoría absoluta feminina de kaiak a gañadora foi a portuguesa Sara Bastos do ADA Amarante, categoría na que a teixuga Laura Soutelo rematou cuarta. O club tamén levou representación na categoría cadete, Ainhoa Barreiro foi a gañadora e a súa compañeira Alba Soutelo foi segunda, sendo as únicas deportistas que superaron o tempo de corte e entraron en finais.

En C1 sénior, ou absoluto, o gañador foi o teixugo Brais Castro, cunha baixada impresionante, rápida e sen fallos, que o puxeron por diante do segoviano David Cano do Río Eresma e do olímpico José Carvalho do ADA Amarante. Nesta categoría Alejandro Ochoa foi décimo sétimo e Luís Pereira abandonou debido a unha lesión. Na categoría cadete, Samuel Castro foi o mellor, facéndose co ouro da categoría.

En canoa feminino a participación andou baixo mínimos, e so as teixugas da categoría cadete fixeron final, resultando Alba Soutelo primeira e Ainhoa Barreiro segunda.
Oito medallas, polo tanto, para o Club Deportivo Miño nesta emblemática competición. Na clasificación final por equipos o gañador foi o Club Deportivo Miño –Teixugos, seguido de cerca polo PenedoTe importa de Caldelas e o Tea de Mondariz en terceiro lugar.