domingo, 27 de junio de 2021

2ª COPA GALEGA DE PROMOCIÓN DE SLÁLOM, O ROSAL: 27/06/2021

Despois da paréntese da tempada pasada a causa da COVID-19, este ano estase retomando a competición con normalidade. Este domingo, nas augas do río Tamuxe, no concello do Rosal, os máis pequenos do slálom galego déronse cita na 2ª Copa Galega de Promoción de Slálom, organizada polo Club Deportivo Miño-Teixugos. Máis de 70 deportistas das categorías pre-benxamín, benxamín, alevín e infantil, acudiron ao evento, oito deles representando ao Deportivo Miño.

En K1 Pre-benxamín Feminino, Lara Muíños fixo o segundo mellor tempo, conseguindo a medalla de prata, a súa compañeira Itzel del Río rematou quinta. En K1 Benxamín Feminino, Leila Álvarez foi a gañadora e a súa irmá Nerea rematou segunda, ouro e prata para elas. En K1 Benxamín Masculino, Alejandro Barreiro rozou o podio coa súa cuarta posición, o seu compañeiro Lois Montenegro rematou quinto, e Leo Álvarez noveno. En K1 Infantil Masculino, Pedro Lomba foi sétimo.

Tres medallas, por tanto, para os teixugos nesta 2ª Copa de Promoción, pero o máis importante é que todos eles desfrutaron do seu deporte favorito , facendo exercicio e novos amigos nun entorno privilexiado.

Na clasificación por equipos o gañador foi o Club Montaña Quixós de Monforte de Lemos; o Club Deportivo Miño-Teixugos rematou en cuarto lugar.